Zoneterapi er en behandlingsfom med trykmassage på bestemte reflekszoner på fødderne, hvorved kroppen påvirkes i gunstig retning. Det antages, at der under og på fødderne findes et fuldstændigt kort over menneskekroppen. Hver del af kroppen har en zone på fødderne, som kaldes reflekszone. Hvis der er ømhed i en reflekszone, hænger det sammen med at en del af kroppen ikke fungerer optimalt. Ved at behandle de ømme reflekszoner med specielle trykkombinationer, kan zoneterapeuten påvirke organerne til en bedre funktion og dermed genoprette kroppens balance.
Konkret nedsætter zoneterapien spændingerne og stimulerer blodomløbet og energistrømme i kroppen. Hele organismen får ny energi.

Eksempler på sygdomme og lidelser som zoneterapien har god effekt på: ◾Smerter i muskler og led
◾Kredsløbssygdomme
◾Stress
◾Hovedpine
◾Fordøjelsesproblemer
◾Allergier
◾Luftvejslidelser
◾Hormonelle lidelser
◾Migræne
◾Urinvejslidelser
◾Ufrivillig barnløshed
◾Øre- og øjenlidelser
◾Virusinfektioner
◾Idrætsskader

Også mange børn kan hjælpes med f.eks:
◾Spædbørnskolik
◾Mellemørebetændelse
◾Vådliggere
◾Luftvejsinfektioner

Zoneterapi som forebyggende behandling
Nogle klienter nyder godt af jævnlige behandlinger udelukkende for at vedligeholde en god fysiologisk balance – immunforsvaret kan styrkes med jævnlige zoneterapibehandlinger ligesom andre ubalancer holdes nede.

Reaktioner på behandling
Kroppen reagerer på zoneterapi på forskellige måder. Hvordan den enkelte reagerer er meget forskelligt og kan også være forskellig fra gang til gang hos samme person. Du kan eventuelt føle symptomer på en tidlig sygdom, uden du bliver “rigtig” syg. Det er vigtigt at drikke godt med vand efter en behandling idet behandling sætter gang i kroppens udrensningsproces.
Men uanset hvordan du reagerer og hvor meget, så er det blot et tegn på at kroppen har “taget imod” og at der er sat gang i kroppens velgørende og selvhelbredende processer, så de ubalancer der måtte være, får hjælp til at blive genoprettet.

De fleste nyder en behandling og føler velvære og afslapning under og efter…